تمام امور موقوفه گوهرشاد در سامانه جامع مدیریت موقوفات ثبت است
به گزارش رضوانیون، حجت الاسلام «محمد احمدزاده» در جلسه هم اندیشی اساتید و ممتحنین دروس خارج حوزه علیمه گفت: در زمان طاغوت پهلوی، به ویژه از سال ۱۳۴۳ تا ۱۳۵۷ بخش اعظمی از آب و اراضی مرغوب موقوفات به بهانه اصلاحات ارضی و مستند به قانون ظالمانه اجازه تبدیل به احسن و واگذاری دهات و مزارع موقوفه عام، طی چند مرحله از حیز انتفاعِ وقف خارج شد.
وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامي تلاش ها برای بازگرداندن این سرمایه ی عظیمِ از دست رفته به «موقوف علیهم» و مسیر اصلی خود با چالشهای اساسی ازجمله «حقوق مکتسبه» ایجاد شده برای دریافت کنندگان این اراضی مواجه شد.
حجت الاسلام احمدزاده افزود: عملا در اثر خیانت دستگاه فاسد پهلوی، جز اندکی از این سرمایه عظیم به وقف برنگشت و بخش عمده آن به بهانه حقوق مکتسبه برگشت ناپذیر شد و بدین ترتیب اوقافی که امام خمینی رحمهالله در ۱۸ شهریور ۱۳۴۳ فرمودند: «اگر همین اوقاف را به ما بدهید فقرا را بی نیاز می کنیم»، عملا به انقلاب اسلامی داده نشد!
مدیرکل اوقاف خراسان رضوی به ماجرای انعکاس و شیطنت رسانه ای در مورد تولیت موقوفات گوهرشادبیگم نیز اشاره و کرد و اظهار داشت: تمام امور اوقافی، ثبتی، حقوقی، اسناد اجاره و حتی ریز مسائل مالی موقوفه گوهرشاد در سامانه جامع مدیریت موقوفات کشور ثبت و ضبط شده و به صورت برخط در دسترس حسابرسان شعب حسابرسی تحقیق قرار دارد و سالانه «مفاصاحساب» برای این موقوفه صادر می شود.
وی گفت: از حدود ۸ هزار متولی موقوفات مختلف در سراسر کشور که سازمان اوقاف بر اساس قانون نسبت به آنان نظارت دارد، درصد خیلی کمی از متولیان این سطح بالای از شفافیت را پذیرفته اند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی همچنین از علما و اساتید حوزه علمیه خراسان خواست نسبت به بعضی از مسائل فقهی روز در ارتباط با موقوفات، با ارائه راهکار این اداره را یاری کنند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0