در خراسان رضوی؛

۳۶۵ گروه دامپزشکی بر ذبح روز عید قربان نظارت می کنند

مدیرکل دامپزشکی خراسان‌رضوی گفت: برای پوشش کامل شهر برای ذبح شرعی دام در ایام عید قربان، ۶۵ تیم ثابت و سیار، ۳۰۰ نیروی متخصص، ۹۹ نفر آموزش‌دیده، ۱۶۶ نفر بازرس بهداشت گوشت و ۳۵ ناظر شرعی در ۳۳ شهرستان استان پیش‌بینی شده است.

به گزارش رضوانیون، «محمود جوادی‌ نژاد» در نشست خبری با اصحاب رسانه با موضوع عید قربان،بیان کرد: فعالیت کشتارگاه‌ها در روز عید قربان از ساعت‌ اولیه روز آغاز شده و ارائه خدمات در این اماکن تا زمانی‌که دام برای کشتار وجود داشته باشد، ادامه دارد.

مدیرکل دامپزشکی خراسان‌رضوی با تاکید براینکه مردم از کشتار دام در معابر عمومی خودداری کنند، افزود: این اقدام ممکن است آلودگی‌ها و بروز بیماری‌ها را به دنبال داشته باشد؛ زیرا بیماری تب کریمه کنگو و شاربن، بین انسان و حیوان مشترک است. هر دو بیماری‌ عفونی هستند که تفاوت‌های مهمی بین آنها هست. تب کریمه کنگو، ویروسی است و از طریق کنه و تماس با خون یا بافت‌های آلوده منتقل می‌شود و شاربن، بیماری باکتریایی است و از طریق این عامل باکتری خاص که در خاک یافت می‌شود، ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه دو هفته قبل از کشتار دام، دام‌ها باید سم‌پاشی شوند، توصیه کرد: کنه‌های دام را به صورت مستقیم نباید با دست از بین برد، دام را در معابر عمومی نباید ذبح کرد، بعد از ذبح دام نیز، پسماندهای آن در سطل‌های زباله شهری رها نشود زیرا باعث جذب حشرات و تجمع سگ‌های ولگرد می‌شود.

جوادی نژاد با بیان اینکه شهروندان، برای ذبح دام از کارشناسان دامپزشکی راهنمایی بگیرند، یادآورشد: باید گوشت و آلایش دام ذبح‌شده پس از سالم‌سازی به مدت ۲۴ ساعت در دمای معمولی یخچال قرار گرفته و سپس مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: جهت رفاه و حمایت خیرین و شهروندان، آلایش دام ذبح‌شده در کشتارگاه‌های صنعتی مشهد در صورت غیرقابل مصرف بودن و ضبط آن، کاملا رایگان از طریق کشتارگاه‌های مزبور جایگزین می‌شود. همچنین ارایه خدمات در روز عید قربان در تمامی کشتارگاه‌های دام استان رایگان است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان‌رضوی با بیان اینکه شهروندان می‌توانند برای راهنمایی بیشتر با کارشناسان اداره کل دامپزشکی به شماره ۱۵۱۲ تماس بگیرند؛ تاکید کرد: خیرین، دام قربانی خود را از میادین عرضه دام که تحت نظارت دامپزشکی بوده و در آن بیماری‌ها پایش می‌شود، خریداری کنند.