لزوم حمایت از کارآفرینی جوانان

مسعود مرادی یکی از کارآفرینانی است که با تلاش و جدیت و پشتکار اکنون یک کارگاه تولیدی جوراب با نیروی کار دارد.

به گزارش رضوانیون، مسعود مرادی متولد ۱۳۶۷ فارغ التحصیل رشته مدیریت بازرگانی ساکن تربت حیدریه است.او در حوزه فروش ۱۵ سال سابقه و در حوزه تولید انواع جوراب ۸ سال سابقه فعالیت دارد. برای آشنایی بیشتر با این کارآفرین جوان گفتگویی داشتیم که در ادامه می خوانید:

در حال حاضر با چه دستگاه و چه اندازه تولید داشتید؟
در حال حاضر با ۹ دستگاه با ظرفیت تولید ۱۰۸۰ جفت در روز مشغول فعالیت است.

از تسهیلات کمیته امداد استفاده کرده اید؟
بله، سال ۹۶ مبلغ ۵۰ میلیون تومان تسهیلات و در ادامه ۱۵ میلیون تومان تسهیلات دریافت کردم، این تسهیلات کمک کننده بود اما با توجه به گرانی دستگاه جوراب بافی این مبلغ ناچیز بود.

برای چند نفر اشتغال ایجاد کردید؟
در حال حاضر ۷ نفر نیرو مستقیم و حداقل ۱۵ نفر بصورت غیر‌مستقیم مشغول ب کار هستند در بحث تولید ما می توانیم با خرید حداقل ۱۰ دستگاه دیگر ۶ نفر ب صورت مستقیم مشغول ب کار کنیم.

از مددجو و خانم های سرپرست خانوار هم استفاده کردید؟
بله. ۳ نفر ازخانمهای سرپرست خانوار در قسمت بسته بندی مورد استفاده قرار دادیم.

در منزل مشغول به فعالیت هستید یا کارگاه دارید؟
کارگاه ما به جهت استفاده از نیرو های بومی و روستایی در خود محل روستا احداث شده است.

چه تعداد نیرو آموزش دادید؟
تا کنون چندین نفر به عنوان کارآموز ما پذیرش داشتیم و صفر‌تا صد تولید جوراب (خرید مواد اولیه ،خرید تجهیزات کارگاهی ،آموزش کار با دستگاه ،نصب‌و راه اندازی و حتی فروش ) آموختن و راهی بازار کار شده اند .

توصیه شما به کسانی که این مسیر را می خواهند شروع کنند، چیست؟
کسانی علاقه به کار تولید دارند می توانند به صورت عملی آموزش ببینند و با یک دستگاه به راحتی حداقل درامد بالای ۱۵ میلیون داشته باشندو این درآمد در بحث فروش میتواند متغیر‌ باشد.

چه درخواستی از نهادهای مرتبط برای توسعه بیشتر کارتان دارید؟
با پیگیری های زیادی که داشتیم توانستیم مبلغ دویست میلیون تومان در سال ۹۶ از طرف استانداری با سود ۸ درصد دریافت کنیم که کمک زیادی جهت خرید دستگاههای به ما شد.

برای این گونه کارگاه های کوچک به سختی برای دریافت وام موافقت میکنند و همچنین بانکها وثیقه های سنگین مطالبه می کنند؛ به طور نمونه برای همین مبلغ ۲۰۰ تومن از ما دو سند ملکی بعلاوه سه ضامن خواستند.

به نظر من اگر کمیته امداد امام برای چنین کارگاه های کوچک تولیدی که در محل روستاها در حال فعالیت هستند، تسهیلات بیشتری برای توسعه آن در نظر گیرد موجب اشتغال زایی و مهاجرت معکوس خواهد شد.

مسئولین مرتبط اگر واقعا می خواهند تسهیلات پرداختی در جای درست صرف شود، به نظر من باید از نزدیک کار را ببیند تا متوجه شوند در این شرایط بد اقتصادی چطور این کارگاه های کوچک دوام آوردند.