مشهد جزء کم آب ترین شهرهای کشور در ۵۰ سال اخیر است

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با بیان اینکه طی 50 سال اخیر مشهد جز کم آب ترین شهرها در سطح کشور می باشد و همچنین مشهد در شرایط اضطرار قرار دارد، افزود:میزان بارش‌ها در سال آبی جاری یعنی از ابتدای مهرماه سال ۱۴۰۱ تا کنون ۱۰۰ میلی متر بوده است.

به گزارش رضوانیون، «حسین امامی» در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه طی ۵۰ سال اخیر مشهد جز کم آب ترین شهرها در سطح کشور می باشد و همچنین مشهد در شرایط اضطرار قرار دارد، افزود:میزان بارش‌ها در سال آبی جاری یعنی از ابتدای مهرماه سال ۱۴۰۱ تا کنون ۱۰۰ میلی متر بوده که در مقایسه با سال قبل ۴۳ و در مقایسه با میانگین بلند مدت ۸۴ میلی متر کاهش داشته است، خشکسالی و کاهش منابع آبی منجر به افت فشار و قطعی کوتاه مدت آب در برخی شهرها و روستاها می‌شود.

وی گفت: هم اینک این شرکت به ۱۰۰ شهر استان به جز مشهد و ۲ هزار و ۴۰۰ روستا آب رسانی می کند و با وجود مشکلات شدید مالی و کاهش نزولات آسمانی ۱۰۰درصد شهرها و ۹۳درصد روستاها در استان تحت پوشش شبکه‌ آب بهداشتی قرار دارند.

امامی با اشاره به تامین آب پایدار در روستاها در جریان طرح جهاد آبرسانی افزود: این طرح از سال گذشته با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) آغاز شده و در مرحله نخست این طرح، به ۱۲۱ روستای دارای بیش از ۲۰ خانوار تا سال ۱۴۰۴ آب رسانی پایدار می شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی تصریح کرد:در خصوص اجرای پروژه جمع آوری فاضلاب در شهرهای استان اظهار کرد: در این بخش محدودیتهای اعتباری وجود دارد لذا از ظرفیت بخش خصوصی استفاده می شود.

وی گفت: هم اینک تکمیل طرحهای جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب در شهرهای نیشابور، تربت حیدریه، خواف و تایباد با سرمایه گذاری بخش خصوصی در دست اجراست همچنین تولید و واگذاری پساب فاضلاب به بخش صنعت منجر به اجرای طرح های توسعه ای می شود لذا این مهم در دستور کار است.

امامی ادامه داد: طرح هوشمندسازی شبکه آب استان نیز با توجه به زیرساختهای موجود در سال جاری آغاز می شود و اجرای این طرح نقش مهمی در پایداری شبکه آب ایفا خواهد کرد همچنین در هفته دولت امسال ۶۰ طرح آب و فاضلاب با ۱۷۸ میلیارد ریال اعتبار در استان کلنگ زنی و بهره‌برداری می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شهرهای و روستاهای خراسان رضوی به جز مشهد تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی هستند و آب استان از هزار و ۷۰۰ حلقه چاه، ۱۵ دهنه چشمه و ۱۴ رشته قنات تامین می‌شود.

وی گفت:میزان بارش‌ها در سال آبی جاری یعنی از ابتدای مهرماه سال ۱۴۰۱ تا کنون ۱۰۰ میلی متر بوده که در مقایسه با سال قبل ۴۳ و در مقایسه با میانگین بلند مدت ۸۴ میلی متر کاهش داشته است، خشکسالی و کاهش منابع آبی منجر به افت فشار و قطعی کوتاه مدت آب در برخی شهرها و روستاها می‌شود.

امامی گفت: هم اینک این شرکت به ۱۰۰ شهر استان به جز مشهد و ۲ هزار و ۴۰۰ روستا آب رسانی می کند و با وجود مشکلات شدید مالی و کاهش نزولات آسمانی ۱۰۰درصد شهرها و ۹۳درصد روستاها در استان تحت پوشش شبکه‌ آب بهداشتی قرار دارند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با اشاره به تامین آب پایدار در روستاها در جریان طرح جهاد آبرسانی افزود: این طرح از سال گذشته با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) آغاز شده و در مرحله نخست این طرح، به ۱۲۱ روستای دارای بیش از ۲۰ خانوار تا سال ۱۴۰۴ آب رسانی پایدار می شود.

وی در خصوص اجرای پروژه جمع آوری فاضلاب در شهرهای استان اظهار کرد: در این بخش محدودیتهای اعتباری وجود دارد لذا از ظرفیت بخش خصوصی استفاده می شود، هم اینک تکمیل طرحهای جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب در شهرهای نیشابور، تربت حیدریه، خواف و تایباد با سرمایه گذاری بخش خصوصی در دست اجرا است همچنین تولید و واگذاری پساب فاضلاب به بخش صنعت منجر به اجرای طرح های توسعه ای می شود لذا این مهم در دستور کار است.

امامی ادامه داد: طرح هوشمندسازی شبکه آب استان نیز با توجه به زیرساختهای موجود در سال جاری آغاز می شود و اجرای این طرح نقش مهمی در پایداری شبکه آب ایفا خواهد کرد، در هفته دولت امسال ۶۰ طرح آب و فاضلاب با ۱۷۸ میلیارد ریال اعتبار در استان کلنگ زنی و بهره‌برداری می‌شود.

وی گفت: سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شهرهای و روستاهای خراسان رضوی به جز مشهد تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی هستند و آب استان از هزار و ۷۰۰ حلقه چاه، ۱۵ دهنه چشمه و ۱۴ رشته قنات تامین می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی با اشاره به اینکه یکی از معضلات ما انشعابات غیر مجاز است، تصریح کرد: اقدامات زیادی شروع شده است و برای افرادی که باغ‌ ویلای خود را در مسیر یا حریم خطوط انتقال آب احداث یا مبادرت به وضع مجدد اشتغال غیر مجاز می‌کنند حکم قلع باغ‌ ویلاها صادر می‌شود. فاز اول در دو هفته گذشته در بلوار شاهنامه انجام شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد، در خصوص انشعابات غیر مجاز در سامانه ۱۲۲ ظرف ۱۰ ماه گذشته ۲۰۰۰ گزارش به ما رسیده که ۴۸ درصد آن‌ها درست بوده و عمدتا شامل انشعابات خاص بوده و تقریبا انشعابات مسکونی وجود نداشته است.