مسائل تربیتی نسل نوجوان در سرزمین سورنا بازسازی می شود
به گزارش رضوانیون، «حسین لطفی نیک» در اولین نشست خبری سرزمین هنری، رسانهای سورنا که در محل سالن جلسات کتابخانه مرکزی مشهد برگزار شد، هدف از راهاندازی سرزمین هنری رسانهای را بیان دغدغهمندیهای مخاطب نوجوان از طریق تولید آثار هنری دانست.
رئیس سرزمین هنری رسانهای سورنا گفت: ایده سرزمین سورنا در ابتدا از سال ۹۵ و با ساخت “برنامه حرکت ” شکل گرفت.این برنامه در ۱۲۰ قسمت و با حضور نوجوانان ساخته شد و ۸۰ درصد عوامل اجرایی این برنامه نیز نوجوان بودند.که در همان سال ها برنامه حرکت جزو برترین برنامه درحوزه تولیدات هنری نوجوانان شد.
وی افزود: ما اصرار داریم که سورنا را یک سرزمین بخوانیم چرا که نه میخواهیم سازمان باشیم نه مرکز و نه نهاد یا هر عنوان دیگری، میخواهیم یک سرزمین هنری رسانهای باشیم به وسعت دنیای بزرگ و جذاب هنر، تا آنجا که توان داریم و برای رسیدن به این مهم خودمان را تجهیز کردهایم.
وی بیان کرد: بعد از تولید برنامه حرکت،۱۱ برنامه دیگر نیز با حضور نوجوانان تولید شد و بعد از اینکه این تولیدات با موفقیت همراه بود،از سال ۹۷ تصمیم گرفتیم به صورت جدی سرزمین هنری رسانهای سورنا را راهاندازی کنیم.
لطفی با بیان اینکه از همان ابتدا شکل گیری ایده سرزمین هنری رسانهای سورنا اتاق فکر تشکیل و از افراد مختلف رسانهای به منظور شرکت در این اتاق فکر و دادن ایدههای جدید دعوت به عمل آمد، اظهار کرد: بعد از تشکیل اتاق فکر و تصویب ایدهها، تمامی طرحها را با نوجوانان به اشتراک گذاشتیم و از آنها خواستیم تا نظراتشان را مطرح کنند و پس از اینکه آسیب شناسی انجام شد، طرح نهایی به مرحله اجرا رسید.
رئیس سرزمین هنری رسانهای سورنا در خصوص تولیدات هنری در این باشگاه نیز افزود: اکنون در این مرکز هنری ۲۰ هزار دقیقه محتوا رسانهای در قالبهای مختلف برای نوجوانان تهیه شده و برای ما از همان ابتدای آغاز به کار مهم بود که صرفا آموزشگاه نباشیم، هدف ما تشکیل اعضای تخصصی نوجوان برای تولیدات سینما و رسانه بوده است و در کنار آموزشهای هنری، پاتوق هنری رسانهای باشیم که بستر را برای فعالیتهای مختلف درحوزه نوجوانان فراهم میکند.
وی همچنین در خصوص اینکه یکی از مهمترین اولویتهای سرزمین هنری رسانهای سورنا بازسازی مسائل تربیتی نسل نوجوان است خاطرنشان کرد: مثلا درحوزه کتابخوانی تلاش همکاران ما این بوده که افراد به این حوزه علاقهمند شوند و آگاهی بخشیدن از طریق بازی وار سازی اتفاق بیافتد و یا در گپها که مخفف گروههای پرورش یافته است، وارد فرآیند آموزش میشوند و هدف این است که دوستی سالمی بین اعضا شکل بگیرد.
لطفی نیک در ادامه نیز گفت: بعضی از مخاطبان ما، مخاطبان جدی در حوزه رسانه نیستند اما علاقه مند هستند تا از پاتوق رسانهای سالم استفاده کنند و در باشگاه هنری رسانه سورنا آموزش میبینند که چطور مخاطب جدی رسانه باشند و به صورت هدفمند از رسانه استفاده کنند.
رئیس سرزمین هنری رسانهای سورنا با اشاره به تاسیس مرکز شتاب دهنده تولید رسانهای عنوان کرد: در این مرکز سه گروه مخاطب جدی وجود دارد، فارغ التحصیلان سورنا، نوجوانان هنرمند که خارج از مجموعه فعالیت دارند و شبکه همکاران متخصص که از تولیدات مناسب و همسو با ماموریتهای سورنا برخوردار هستند.
وی ادامه داد:از تولید تا بخش و توزیع آن در شتابدهنده تولید سورنا حمایت میشود. این اتفاق بکر و قابل اتکایی است که احساس نیاز میشده و نوجوانان میتوانند طرحهای مد نظر خود را در مرکز شتابدهنده سورنا به تولید و نتیجه برسانند. به طور کلی تولید محتوا برای نوجوانان با نوجوانان مهمترین دغدغه ما است.
سورنا با هدف تربیت نسل نوجوان راه اندازی شده است
در ادامه نشست «سجاد لبیب» قائم مقام سرزمین هنری رسانهای سورنا هم اظهار کرد: سورنا مخفف عنوان “سینما و رسانه نوجوان ایران” است که برای نخستین بار در شهر مشهد با هدف تربیت نسل نوجوان و استفاده از ظرفیت های فرهنگی و هنری این قشر راه اندازی شده و در باشگاه سورنا هدف ما همواره این بوده که رویکرد جدیدی را در تربیت رسانهای برای نسل نوجوان ارائه دهیم.
وی با بیان اینکه صرفا با اضافه کردن یک کلمه اسلام یا اسلامی نمیتوان ادعا تربیت رسانهای کرد و جشن پیروزی در جنگ رسانهها را گرفت، افزود:باشگاه سورنا یک سامانه با ۱۲ عنوان فعالیت مجزا در حوزه تربیت رسانهای برای نوجوانان در نظر گرفته است.
لبیب ادامه داد: از جمله فعالیتهای باشگاه سورنا کتابخوانی و دادگاه کتاب، خانه بازی و بازیوارسازی مفاهیم، سوادرسانه، تولیدات موبایلی، تحلیل فیلم و… است، مربیهای تربیتی کمک و تسهیلگری میکنند تا نوجوانان در این سامانه رشد و پیشرفت کنند و نوجوانان سطح خود را ارتقاء دهند.
قائم مقام سرزمین هنری رسانهای سورنا ادامه داد: یکی از اقدامات مهم باشگاه سورنا سپردن مسئولیت اجتماعی به نوجوانان است، به طوریکه درحوزه های مختلف اجتماعی از جمله، محیط زیست، بحران کم آبی و…در ابتدا آموزشهای لازم داده میشود و سپس از آنها میخواهیم که نسبت به معضلات اجتماعی ازطریق تولید آثارهنری مطالبه گری و اطلاع رسانی کنند.
وی با اشاره به اینکه امروزه به ویژه برای نسل نوجوان دغدغهسازی و مطالبه گری ضروری است عنوان کرد: یکی از هدفهای مهم باشگاه سورنا تربیت نسل دغدغه مند نسبت به مسائل اجتماعی و مطالبه گراست و باید چنین فضاهایی را با مدیریت برای این نسل به وجود آوریم، چرا که اگر این اتفاق در جامعه صورت نپذیرد قطعا از این فرصت عقب خواهیم ماند.
لبیب افزود: خصوصا با نسلی رو به رو هستیم که چگونگی رفتار با والدین را، از هوش مصنوعی میپرسد، چه خوشمان بیاید و چه خوشمان نیاید.
قائم مقام سرزمین هنری رسانهای سورنا توضیح داد: ورود به باشگاه سورنا در همه فعالیتهای هنری رسانهای در نظرگرفته شده در ابتدا به صورت استعداد یابی است و شامل همه نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال نیز میشود و تاکنون نیز از سوی خانوادهها و نوجوانان، باشگاه سورنا مورد استقبال قرارگرفته است.
سرزمین سورنا سکوی پرتابی به سمت آینده است
همچنین «الهه فیاضی» نیز در این نشست خبری اظهار کرد: بسیاری از نوجوانان در ردههای سنی مختلف علاقه مند به یادگیری آموزشهای هنری هستند، اما در نهایت نمیتوانند فعالیت خاصی داشته باشند.
مدیر مرکز آموزش سرزمین هنری رسانهای سورنا ادامه داد: در مرکز آموزش سورنا در ابتدا نوجوانان استعداد یابی و سپس وارد دوره آموزشی میشوند و در پایان هر ترم نیز باید اثر هنری با توجه به آموزشهایی که دیدند و ذوق هنری خود تولید کنند. این اقدام باعث میشود که نوجوانان کار عملی را در حوزه رسانه و هنر به خوبی یاد بگیرند.
وی افزود: ما در سرزمین سورنا از فضای تخصصی رسانهای برخوردار هستیم که خود این امر سبب میشود تا آموزش عملی به نوجوان تسهیل و براحتی امکان پذیر شود. مهمترین دغدغه نوجوان پس از آموزش رها شدن است.
فیاضی گفت: نوجوانان سورنا رها نمیشوند و پس از آموزش و به شرط توانمندی هایشان در سرزمین سورنا مشغول به انجام فعالیتهای هنری میشوند که برایشان برنامه ریزی و طراحی شده است تا تولید کنندگان معتبری در عرصه سینما و رسانه شوند، سرزمین سورنا سکوی پرتابی به سمت آینده است، از این سبب ما به نوجوان میگوییم، آموزش و حمایت از ما و قاب آینده با تو است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0