رزمایش مشترک سه کشور ایران، چین و روسیه برای جهانیان قابل توجه است

سفیر جمهور خلق چین در ایران با بیان اینکه رزمایش مشترک میان سه کشور ایران، چین و روسیه برای جهانیان قابل توجه است، گفت: رسانه های غربی در حال نشان دادن چهره مخدوشی از حقوق بشر در چین و ایران هستند.

به گزارش رضوانیون، چانگ هوآ در دیدار با استاندار خراسان رضوی، اظهار داشت: رزمایش مشترک میان سه کشور ایران، چین و روسیه که هم اکنون در حال برگزاری است برای جهانیان قابل توجه است، زیرا این رزمایش به منظور ثبات در این منطقه برگزار می‌شود.

سفیر چین به حضور خود در مذاکرات میان روسای جمهور دو کشور ایران و چین اشاره و بیان کرد: این سفر بسیار پر ثمر بود که منجر به امضای ۱۸ سند همکاری بین دو کشور شد و من به عنوان سفیر جمهوری خلق چین برای عملیاتی کردن آن تلاش خواهم کرد.

وی افزود: موضوع میانجیگری چین در عادی‌سازی روابط میان دو کشور ایران و عربستان از دیگر دستاوردهای این سفر بود، زیرا چین همیشه از ایجاد گفت‌وگو برای حل و فصل اختلافات حمایت می‌کند و روابط کشورهای خاورمیانه هم به دست مردم این کشورها شکل خواهد گرفت.

وی با اشاره به حذف محدودیت‌های کرونایی در کشور چین که باعث افزایش گردشگران این کشور خواهد شد گفت: باید حضور گردشگران چینی در ایران و به خصوص استان خراسان رضوی، تقویت شود.

چانگ هوآ عنوان کرد: دو شهر مشهد به عنوان مرکز استان خراسان رضوی و شهر ارومچی مرکز استان سین کیانگ چین از سال ۱۳۹۰ خواهر خوانده هم شدند، ولی برخی مسائل و از جمله شکل‌گیری کرونا و اعمال محدودیت‌ های آن، مانع تقویت این روابط شد و اکنون باید این روابط بار دیگر به اوج خود برسد.

سفیر چین با اشاره به اینکه برای اولین بار است که به مشهد سفر می‌کند، ادامه داد: با اینکه دلم می‌خواست زودتر به این سفر بیایم، ولی شرایط مهیا نبود و به گردشگران چینی نیز توصیه می‌کنم، استان خراسان رضوی را هم در کنار بازدید از استان‌های یزد، اصفهان و شیراز در برنامه سفر خود قرار دهند.
سفیر چین بیان کرد: توسعه خطوط پروازی به مشهد می‌تواند در رونق حضور گردشگران چینی به خراسان رضوی تاثیرگذار باشد. دوست داریم خراسان رضوی دوباره به عنوان یکی از مقاصد گردشگری باشد.

وی به دیدار خود با استاندار خراسان رضوی نیز اشاره کرد و گفت: این دیدار باید در تقویت همکاری اقتصادی، گردشگری، فرهنگی و آموزشی دو طرف منجر شود و انتظار داریم تصمیم‌های گرفته شده در مسیر تقویت روابط دو کشور به خوبی عملیاتی شود.

چانگ هوآ افزود: زعفران ایران در چین بسیار معروف است و جایگاه ویژه‌ای دارد، از سوی دیگر این استان دارای جاذبه‌های گردشگری بسیاری است که نمونه آن شهر نیشابور و سنگ فیروزه آن است.

سفیر چین بیان کرد: قبل از کرونا ۳۰ دانشجوی چینی در دانشگاه‌های استان خراسان رضوی مشغول به تحصیل بودند و امیدوار هستیم در آینده نزدیک نیز شاهد افزایش تعداد دانشجویان چینی در این استان باشیم.

یعقوبعلی نظری نیز اظهار داشت: این استان از امتیازات جغرافیایی بسیار خوبی و از جمله قرار گرفتن بر مسیر شاهراهی برخوردار است و یکی از موارد سند همکاری میان دو کشور، ایجاد و تقویت مسیر ارتباط ترانزیتی در این استان است.

استاندار خراسان رضوی روابط چین و ایران را تاریخی برشمرد و افزود: این دو تمدن در تاریخ بشر، تاثیرگذار بودند و ادامه این روابط نیز آینده جهان را می‌تواند تحت تاثیر خود قرار دهد.

نظری ادامه داد: استان خراسان رضوی دارای امکانات و ظرفیت‌های تولیدی بسیاری در بخش معدنی است، همچنین از نظر فرهنگی و جغرافیایی نیز در جایگاه ویژه‌ای قرار دارد و امکان گسترش روابط در بخش‌های فرهنگی، گردشگری و اقتصادی بین دو کشور در منطقه خراسان رضوی بسیار است.

وی به وجود پایانه‌های مرزی با کشور ترکمنستان و افغانستان اشاره کرد و گفت: این موضوع می‌تواند در ترانزیت کالا به کشور چین موثر باشد و این در حالی است که در فاصله ۳۵ کیلومتری شرق شهر مشهد و با ایجاد شهر فرودگاهی امام رضا(ع) در آینده امکان گسترش ترانزیت کالا بسیار زیاد می‌شود.

استاندار خراسان رضوی افزود: خط ریلی که از چابهار آغاز می‌شود با عبور از این منطقه به سمت اینچه برون و سپس روسیه در حرکت است، همچنین از سمت شرق نیز، امکان دسترسی به کشورهای افغانستان، پاکستان و چین وجود دارد و این در حالی است که از سمت غرب نیز این مسیر به ترکیه و اروپا منتهی می‌شود و نقش مهمی در موضوع اقتصادی و ترانزیتی بازی می‌کند.

نظری بیان کرد: شرکت‌های چینی که در احداث فرودگاه‌ها و قطار سریع‌السیر دارای تخصص هستند می‌توانند در این مکان مشغول به‌کار شوند و امیدوار هستیم قراردادهای بین دو کشور با پیگیری‌های سفیر به سرعت عملیاتی شود.

وی گفت: در حال حاضر یکی از شرکت‌های کشور چین در منطقه سرخس در حال سرمایه‌گذاری است، زیرا این منطقه به عنوان کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب در عرصه اقتصادی تاثیرگذار است.