خبرنگاران با ظرفیت های ناشناخته کلات نادری آشنا شدند/کلات دژ خدا آفرین
به گزارش رضوانیون، شهرستان کلات نادری یکی از جاذبه های گردشگری در استان خراسان رضوی است که به واسطه طبیعت زیبای خود، هر رهگذری رو مدهوش خود می کند و شاید کمتر کسی باشد که نام آبشار قره سو و ارتکند و بند نادری را نشنیده باشد، کلات نادری از سال ۱۳۳۰ دارای شهرداری شده و به عنوان شهر مطرح شد و از سال ۱۳۸۲ از مشهد جدا و شهرستان مستقل می شود.
این شهر با نادرشاه شناخته می شود و دارای ۱۴۰ روستا می باشد، کلات نادری علاوه بر طبیعت زیبا دارای آثار تاریخی چون عمارت خورشید و مسجد گنبد کبود می باشد.اما این شهر با وجود جاذبه های طبیعی و تاریخی خود آنگونه که باید شناخته نشده است، که می تواند دلایل مختلفی از جمله مسیر پر پیچ و خم آن باشد.
دور تا دور این شهر با کوههایی برافراشته شده محصور شده و تنها یک راه ارتباطی از مسیر تونل آن هم یک جاده کم عرض وجود دارد و در واقع دور تا دور این شهر با کوههای بهم پیوسته خود دژ محکمی را فراهم کرده است.
به همت میراث فرهنگی و گردشگری خراسان رضوی تور آشناسازی خبرنگاران با جاذبه های گردشگری کلات نادری برگزار شد.و خبرنگاران ضمن بازدید از جاذبه های تاریخی آن جون بند نادری، عمارت خورشید، مسجد گنبد کبود، از جاذبه های طبیعی این شهر بازدید کردند.
«زاهدی» کارشناس باستان شناسی در این تور به خبرنگاران گفت: کلات با جاذبه های گردشگری بیشمار خود، روند ثبت جهانی کلات در حال انجام است، در این شهر علاوه بر جاذبه های تاریخی و طبیعت زیبا صنایع دستی آن از جمله گلیم بافی و ابریشم بافی مشهور است.
در ادامه این تور از کارگاه ابریشم بافی زهرا فلاحتی دکترای صنایع دستی این شهر توسط خبرنگاران بازدید شد و «زهرا فلاحتی زو» یکی از فعالان عرصه نوغانداری و پرورش کرم ابریشم و ساکن شهر زاوین است که در رشته نوغان داری و پرورش کرم ابریشم و ابریشم بافی فعالیت دارد، این بانو توضیحاتی را در مورد ابریشم کشی و ابریشم بافی می دهد.
کلات گنجینه و نگین گردشگری خراسانرضوی است
«علی صلاحی» در این تور با بیان این مطلب افزود: کلات در حوزههای فرهنگی، تاریخی با طبیعتی بکر و وجود آبشارها، باغات سرسبز و … جاذبههای متنوعی دارد.
فرماندار شهرستان کلات ادامه داد: خوشبختانه تاکنون تلاشهای زیادی به منظور ایجاد زیرساختهای مناسب برای حضور گردشگر به منطقه صورت گرفته است و با توسعه اقامتگاهها، ایجاد بومگردیها و توجه به احداث راههای دسترسی به تفرجگاهها و آبشارها مثل آبشار زاوین، ارتکند و … گردشگران زیادی در این مناطق حضور پیدا میکنند.
وی تصریح کرد: بخشی از این زیرساختها نیازمند تکمیل است و باید با تخصیص اعتبار مناسب برای ایجاد راه دسترسی بهتر، زمینه توسعه گردشگری منطقه بیش از پیش فراهم شود.
صلاحی اظهار کرد: در حوزه صنایع دستی نیز سه اثر صنایعدستی کلات شامل ابریشمبافی زاوین، گلیمبافی آقداش و نواربافی شهر لایین سال گذشته به ثبت ملی رسید و توسعه زیرساختها و سرمایهگذاریها برای ایجاد تشکلهای صنایعدستی در حال انجام است.
فرماندار شهرستان کلات با بیان اینکه امیدواریم حاصل تمام تلاشها، مهیا شدن شهرستان کلات برای حضور گردشگر بیشتر باشد، گفت: از هزار مسجد با زیباییهای طبیعی و مناظر چشم نوازش تا آب گرم، روخانهها و باغات حاشیه آن و ابنیههای تاریخی و فرهنگ متنوع و غنی در سطح شهرستان همه در زمره جاذبههای گردشگری این شهرستان محسوب میشود که هر نوع سرمایه گذاری در آن در حوزه گردشگری بسیار پرفایده است و توجیه اقتصادی دارد و این شهرستان را میتوان بهشت سرمایهگذاری دانست.
صلاحی افزود: خوشبختانه برای اصلاح جاده مواصلاتی کلات به مشهد نمایندگان مجلس تلاشهایی داشتهاند و به تازگی ارتقاء درجه جاده مورد عنایت قرار گرفته و با اصلاح وضعیت جاده این شهر کوهستانی و مناطق طبیعی زیبا امکان این را فراهم میکند که گردشگران از این مسیر زیبا لذت ببرند البته باید در ترددها مراقبت لازم را داشته باشند و قوانین را مورد لحاظ قرار دهند.
وی ادامه داد: علاوه بر همه ظرفیتهای ذکر شده، این شهرستان کلات از ظرفیت گردشگری کشاورزی و گردشگری عشایری برخوردار است، در حال حاضر ۲۵۰۴ خانوار عشایری در نقاط مختلف این شهرستان حضور دارند.
فرماندار شهرستان کلات گفت: قرار گرفتن شهرستان کلات در مجاورت مشهد مهمترین ظرفیت برای رونق و توسعه گردشگری در این شهرستان است، چون وجود بیش از ۳۰ میلیون زائر در سال و ۵ میلیون مجاور بارگاه منور علیابن موسیالرضا، ظرفیتهایی برای کلات ایجاد میکند که این شهرستان، میتواند تفرجگاه مشهد باشد بنابراین از معرفی بهتر و بیشتر شهرستان کلات استقبال می کنیم.
صلاحی با قدردانی از برگزاری توررسانهای به کلات، اظهار کرد: آشناسازی و رفت و آمد خبرنگاران که از طریق رسانهها و فضای مجازی و… با جامعه ارتباط دارند در به تصویر کشیدن و بیان زیباییهای منطقه و جذب گردشگر به کلات موثر است.
وی افزود: خبرنگاران در جامعه صاحب نفوذ هستند و به عنوان بیان کننده ظرفیتهای کلات میتواند در معرفی بیشتر این شهرستان به جامعه موثر باشند.
در این تور خبرنگاران و فعالان رسانهای از کارگاههای ابریشم بافی شهر زاوین، مسجد جامع کبود گنبدکلات، مجموعه تاریخی عمارت خورشید، بند تاریخی نادری و طبیعت منحصر به فرد این شهرستان بازدید کردند. .
حدود ۱۳۰ اثر تاریخی در کلات نادری وجود دارد
در ادامه «شعبانعلی فرهمند» مدیر نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کلات در جمع خبرنگاران بازدید کننده از مسجد گنبد کبود، بیان کرد: صنایع دستی، جاذبه های تاریخی و طبیعی شهرستان کلات سه ضلع تشکیل داده که در کنار هم ظرفیت های بی نظیر ایجاد کرده است.
وی افزود: در این شهرستان ۱۲۹ اثر تاریخی وجود دارد که ۶۲ اثر ثبت است و مهمترین آثار تاریخی این شهر را می توان مسجد گنبد کبود و عمارت سلطان نام برد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0