باید دلیل کم بودن نقش اقتصاد دانش‌ بنیان در تولید ناخالص ملی بررسی شود

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت:حلقه مفقوده در زیست‌بوم فناوری و نوآوری جمهوری اسلامی ایران ارتباط موثر با بخش خصوصی است یعنی باید قابلیت‌های نخبگان داخلی کشورمان را شناسایی و سپس هم‌ افزایی نخبگان با بخش خصوصی را تقویت کرد.

به گزارش رضوانیون، «مسعود میرزایی شهرابی» گفت:حلقه مفقوده در زیست‌بوم فناوری و نوآوری جمهوری اسلامی ایران ارتباط موثر با بخش خصوصی است یعنی باید قابلیت‌های نخبگان داخلی کشورمان را شناسایی و سپس هم‌افزایی نخبگان با بخش خصوصی را تقویت کرد.

میرزایی ادامه داد: در زیست‌بوم فناوری و نوآوری جمهوری اسلامی ایران افراد نخبه بسیاری حضور دارند و در سوی دیگر منابع طبیعی بکری هم در کشور وجود دارد و باید چرایی کم بودن نقش اقتصاد دانش‌ بنیان در تولید ناخالص ملی مورد توجه و بررسی قرار گیرد.

وی ادامه داد: با رسوخ فناوری به صنایع کلان کشور و در اختیار داشتن منابع طبیعی خدادادی می توان با کمک نخبگان جامعه به سمت تکمیل زنجیره علم تا قدرت و ثروت حرکت کرد.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: بر همین اساس احصای مزیت‌های استانی یکی از اقدامات اساسی است تا ضمن آگاهی‌بخشی از ظرفیت‌های موجود، طرح‌های نیاز محور شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور تعریف شود و سپس ارتقای اقتصاد و اشتغال دانش‌بنیان در تولید ناخالص ملی در دستور کار قرار گیرد.

میرزایی افزود: موضوع مردمی‌ سازی فناوری و نوآوری و همچنین شبکه‌سازی بین نظامات علمی و صنایع کلان کشور نیز باید در دست اقدام و برنامه ریزی قرار گیرد که در این میان انجمن‌های علمی دانشگاهی می توانند نقش مهمی در مردمی‌سازی فناوری و نوآوری برای دانشجویان و جوانان این مرز و بوم ایفا کنند.

وی در خصوص نقش پارک علم و فناوری و ایجاد ارتباط با بخش خصوصی اظهار کرد: در طول سال گذشته و همگام با توسعه دیپلماسی در راستای چشم‌انداز دولت سیزدهم، مسئولان، تجّار و نخبگان بسیاری از کشورهای همسایه و سایر نقاط جهان با حضور در پارک علم و فناوری خراسان رضوی از نزدیک شاهد تلاش و کوشش نخبگان جوان کشور ما بودند و با توانایی آنان آشنا شدند.

رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: این پارک در تعامل دوسویه آمادگی راه‌اندازی مراکز نوآوری یا شتاب‌دهی در کشورهای همسایه را نیز مطرح کرده است.