اختتامیه چهارمین جشنواره کتاب سال «سبک زندگی» برگزار می شود

به گزارش رضوانیون، حجت الاسلام «علی رحمانی» در نشست خبری جشنواره کتاب سال سبک زندگی که در محل دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد، بیان کرد: جشنواره کتاب سال سبک زندگی اسلامی ایرانی با هدف ظرفیت شناسی، جریان یابی و شناسایی فعالان عرصه سبک زندگی و معرفی کتاب های برگزیده برگزار می شود. دبیر […]

به گزارش رضوانیون، حجت الاسلام «علی رحمانی» در نشست خبری جشنواره کتاب سال سبک زندگی که در محل دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد، بیان کرد: جشنواره کتاب سال سبک زندگی اسلامی ایرانی با هدف ظرفیت شناسی، جریان یابی و شناسایی فعالان عرصه سبک زندگی و معرفی کتاب های برگزیده برگزار می شود.
دبیر جشنواره کتاب سال سبک زندگی افزود: اختتامیه چهارمین جشنواره، ۲۸ اردیبهشت ماه در سالن اجتماعات دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار می شود و در این مراسم از ۱۲ برگزیده در ۶ محور تقدیر خواهد شد.
وی با بیان اینکه اغلب آثار مربوط به حوزه سبک زندگی در دهه آغازین سال ۹۰ برگرفته از فرهنگ غرب بود، گفت: از اینرو در دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی پروژه ای در قالب جشنواره کتاب سال سبک زندگی به تصویب رسید که به دنبال شناسایی و معرفی تفکر سازگار با فرهنگ ملی و دینی جامعه ما باشد.
حجت الاسلام رحمانی در خصوص چهارمین دوره جشنواره، اظهار کرد: دبیرخانه چهارمین دوره از طریق ارتباط با معاونت فرهنگی وزارت ازشاد، خانه کتاب، نهاد کتابخانه های عمومی، رصد هوشمند پایگاهها و سایت های مرتبط با حوزه نشر، به ۶ هزار عنوان کتاب دسترسی پیدا کرد.
وی افزود: از این تعداد ۴۰۰ اثر سازگار با محورهای نه گانه جشنواره کتاب سال بود که در نهایت ۳۲۴ اثر توسط دبیرخانه دریافت و در ارزیابی مقدماتی ۹۲ اثر واجد شرایط برای ورود به چرخه ارزیابی تفصیلی شد که در این مرحله ۳۴ متخصص با دبیرخانه همکاری کردند که خروجی ارزیابی این مرحله ۲۴ عنوان کتاب، سازگار با ۶ محور شد و در آخرین مرحله۶ متخصص داوری برگزیدگان که ۱۲ اثر می باشد در روز اختتامیه معرفی خواهد کرد.
دبیر جشنواره کتاب سال سبک زندگی گفت: تاکنون ۲ نمایشگاه از آثار دریافت شده در زمانهای متناسب دایر شده و با دریافت کتاب های مربوط به سه دوره پیشین و این دوره همزمان با اختتامیه نمایشگاه دیگری از آثار ۴ دوره برپا کنیم.
وی افزود: با توجه به فقدان و خلا حوزه سبک زندگی ایرانی اسلامی، از طریق ارتباط با مراکز دانشگاهی، حوزوی و .. با برپایی میزگردهای تخصصی و ترویجی اقدام شد که در این راستا مراکز علمی بزرگی در سطح کشور همکاری کردند از جمله دانشگاه فردوسی، مرکز مدیریت حوزه علمیه قم و دیگر مجموعه ها در قالب شناسایی مسائل مرتبط به برگزاری این نشست ها پرداختند.
حجت الاسلام رحمانی بیان کرد: در حوزه سبک زندگی پیش بینی می شد آثار دچار افت و خیزهای زیادی باشد از اینرو در ۹ محوری که پیش بینی شده ، تنها در ۶ محور آثار پذیرفته شد البته در برخی از محورها آثار برتر نداشتیم.
وی افزود: عمده آثاری که بر اساس سبک زندگی اسلامی نوشته شده در آن آثار ضعف منبع وجود دارد لذا نویسندگان باید دقت بیشتری داشته باشند تا نقطه عطفی برای تولید ادبیات فاخرتر و شایسته تری باشد.
دبیر جشنواره کتاب سال سبک زندگی گفت: برای برگزاری این جشنواره نشست ها و میزگردهای تخصصی زیادی برگزار شده و با توجه به اختلاف مفهوم سبک زندگی و برای مشخص شدن بحث مفهوم شناسی، سبک زندگی باید مورد توجه قرار گیرد لدا میزگردی با عنوان مفهوم سبک زندگی برگزار شد و در کنار آن دو کرسی ترویجی سبک زندگی و ۸ نشست تخصصی با مشارکت نهادهای علمی برگزار شد که مرتبط با محورهای نه گانه جشنواره بود
وی بیان کرد: ارتباط شبکه ای و تعاملی بین برگزیدگان دوره ها برقرار و پروژه هایی در این حوزه به آنها واگذار می شود و اساتید مختلفی که درس سبک زندگی دارند به آنها برای پذیرش حوزه های پژوهشی معرفی می شوند.