آستان قدس رضوی بزرگترین سازمان در کشور است
به گزارش رضوانیون، «رضا خوراکیان» در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: پیش بینی افزایش زائر و انتظارات زائرین، برنامه کلان در آستان قدس برای آینده ۱۰ ساله مهیا کرد، بر اساس پیش بینیها این رشد در دهه آینده نیاز به تامین امکان زیارتی متناسب با آینده را در حرم مطهر میطلبد. رواق امیرالمؤمنین اولین رواقی خواهد بود که از سقف حرم نیز استفاده میشود. پروزههای زیر سطحی در دستور کار است، که در ۳ تا ۵ سال آینده نتیجه آن را خواهیم دید
وی افزود: در حوزه محتوایی رویکرد در حال تغییر بوده و مشارکت دهی مردم در اجرای برنامهها مد نظر است. آستان قدس رضوی بزرگترین سازمان در کشور است که عنوان مردم نهاد بر آن صدق میکند. خود مردم به مردم در یک عرصه فرهنگی خدمت میدهند که میتواند الگو برای دیگر سازمانها باشد.
مدیر عالی حرم تصریح کرد: سعی کردهایم در آستان قدس مشارکت مردم را پر رنگتر کنیم. خدمت در چایخانهها، خادمین علم و فنآوری، استفاده از دانشمندان در ظرفیتهای آستان قدس، استفاده از فرصت تعالی و ارتقاء بینش دینی و باورهای دینی مثل جشنهای تکلیف، ازدواجهای دانشجویی و گروهی، از جمله آن است.
وی با اشاره به اینکه، رویکرد دیگر این است که ظرفیت بیکران حرم مطهر را به جامعه بشناسیم، اظهار کرد: برای اولین بار مراسم غبارروبی را پخش مستقیم داشتیم. تلاش شده است حرم کانون همافزایی و نماد اتحاد مردم ایران باشد، که سعی شده به ظهور برسد.
«عبدالحمید طالبی» ریاست سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی نیز بیان داشت: در آذر ماه جلسه مشورتی ماه مبارک رمضان و عید نوروز تشکیل شد و حدود راهبردی مشخص گردید و برای هر مناسبت سند محتوایی تعیین شد. با شعار” آرام جانها، بهار حرم، بهار زندگی” ۲۶۰ برنامه در سطح آستان قدس رضوی طراحی گردید.
وی ادامه داد: راهبرد اصلی با توجه به تاکید تولیت که امام رضا عالم آل محمد هستند، توجه به فعالیتهای علمی و فرهنگی است. توسعه فعالیت علمی، فرهنگی و پژوهشی در امتداد اجتماعی بوده است. آئیننامه خادمیاران علمی در وزارت علوم تصویب شده که ایجاد شبکه نخبگانی را خواهیم داشت.
طالبی با بیان اینکه؛ شورای خدمت عامی برای اولین بار فعالیت خود را شروع کرده است، خبر داد: بنیاد پژوهشهای اسلامی که سابقه ۴۰ ساله دارد، امسال دورههای زیست عفیفانه در سطح استانی و ملی برگزار کرد. تاکنون ۱۰۴ اثر پژوهشی را چاپ کرده که ۴۸ اثر چاپ نخست بود. به نشر در سطوح مختلف ادبیات دینی و کودکان و نوجوانان جزء سه موسسه برتر کشور است. امسال ۴۸۵ عنوان کتاب با تیراژ یک میلیون و ۵۱۵ هزار چاپ نموده است.
ریاست سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی با بیان اینکه مراسم خطبه خوانی که سابقه ۱۰۰ ساله دارد و یک میراث ناملموس است، ثبت ملی شده و دنبال ثبت بینالمللی هستیم، از برگزاری دوره دارالعلم با حضور ۳۰۰ طلبه برگزیده سراسر کشور، ایجاد رشته هنر در مقطع دکتری در دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع)، برگزاری جشنواره صنایع خلاق عالم آل محمد، دومین کنگره فرهنگ، تمدن و هنر رضوی، نشان مهر، طرح مکتب رضوی و آستان قرآن و بخش مطالعات تخصصی در سازمان کتابخانهها، خبر داد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0